Kuljetus Nukala

Kuljetus Nukala Oy

Kuljetus Nukalan historiaa alettiin kirjoittaa vuonna 1971, jolloin Mikko Nukala aloitti itsenäisen liiketoiminnan. Riippumattomuus muista ja halu määrätä itse omista tekemisistään olivat kannustimina yrittäjäksi ryhtymisessä. Ennen oman yrityksen perustamista Mikolle oli kertynyt jo kokemusta kuljetustoiminnasta sillä isä Felix ja Mikon veljet Mauri ja Hannu olivat aloittaneet autoilun 1960 luvun alkupuolella.

Oman yrityksen perustamisen jälkeen Mikko aloitti yksinään yhdellä kuorma-autolla puutavaran ajot Pietarsaaren Schaumanille, mutta vuosien vieriessä ja yrityksen kasvaessa sekä kuormaautojen että työntekijöiden lukumäärä kasvoi tasaisesti.

Kuljetus Nukalalle on aina ollut kunnia-asia, että kalusto on monipuolinen ja hyvälaatuinen. Autojen ulkonäköön on myös panostettu. Mikko Nukala on alan pioneeri customoitujen autojen luojana. Tästä esimerkkinä vuodelta 1987 Royal King nimeä kantanut Scania R 142, jonka erikoisuutena oli Volvon F-mallista tuttu korotettu Globetrotten-katto. Näyttävyyttä autoihin on saatu myös mieleenpainuvilla maalauksilla, joita mm.Simo Riikonen ja Jari Välkkynen ovat maalanneet. Palkittuja autoja on vuosien varrella ollut useita ja tänäkin päivänä ajetaan komialla kalustolla.

Kuljetus Nukala on aina toiminut perheyrityksenä. Vuonna 2011 yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos, jolloin yritys siirtyi Mikon Mika-pojan omistukseen. Mika on ollut puunajossa mukana koko elämänsä ja itse yhdistelmän ratin takana vuodesta 1993 eli jo reilusti yli 20 vuoden ajan. Ennen sukupolvenvaihdosta Mika oli yrityksessä osakkaana ja vastasi ajojärjestelijän töistä varsinaisen kuljettajan työnsä lisäksi.

Tällä hetkellä puutavaran kuljetukseen erikoistuneita autoja on kuusi ja maataloustuotteiden ajoon tarkoitettuja autoja kaksi. Autoja huolletaan ja korjataan omalla hallilla. Vastuuntuntoiset ja asiantuntevat kuljettajat pitävät kukin tahollaan yrityksen toimintaa yllä.